30-09-09

woensdag 30 september 2009

Deze ochtend was het een rare ochtend want het was niet juf Ann die op de stoel zat in de kring maar wel juf Wendy. Weten jullie hoe dit komt? Nee? Wel wij zullen het jullie wel eens vertellen. Juf Ann had deze week een geheimpje en gisteren moest ze naar de dokter. Toen ze gisteren terug kwam van de dokter mochten wij ook haar geheimpje weten ... Spannend! Juf Ann vertelde ons dat er een babytje in haar buik zit! Joepie! We mochten allemaal eens voelen aan de buik van juf Ann maar dan kwam er ook minder goed nieuws. Omdat er een babytje in de buik zit mag juf Ann niet meer komen werken. Dat vonden we allemaal heel jammer! En daarom komt juf Wendy nu naar onze klas! Hopelijk beleven we ook heel wat leuke momenten met juf Wendy!?

Deze ochtend begonnen we zoals altijd met het ochtendonthaal. Nu wat anders want juf Wendy had een nieuw onthaalliedje meegebracht. Ze speelde het eerst eens op haar gitaar en dan mochten we met z'n allen meezingen. Na het zingen maakten we Porcinette wakker en was het tijd om alle kalenders in orde te brengen. En we sloten het onthaal af met de praatronde. Ook dit is een beetje anders dan bij juf Ann. Nu liggen er 4 kaartjes in het midden van de kring. We mogen spulletjes meebrengen van thuis en dan moeten we ze bij het juiste kaartje leggen. Tijdens de praatronde mogen we dan onze spulletjes eens tonen aan de anderen, erover vertellen, ernaar luisteren, ... Vandaag mocht Rani voor de eerste keer de praatronde openen. Ze had een vis meegebracht, Nemo. Nemo is haar lievelingsknuffel en ze slaapt ook heel dicht bij Nemo want hij is een beetje bang in het donker. Na Rani was het de beurt aan Jelien. Jelien vertelde ons dat ze nieuwe kleerdjes meegebracht had voor Flonflon. Even laten zien ... Prachtige kleerdjes! Wat was Flonflon blij! Daarna liet Sita ons haar tekening zien. Het was een tekening voor juf Wendy! Prachtig! En als laatste was Alejandro aan de beurt. Hij had een kaartje van Cars meegebracht en wou dit eens tonen aan de andere kleuters. En zo mocht Alejandro ook de praatronde voor vandaag sluiten!

Na al dat vertellen en luisteren was het tijd om te werken en te spelen. Een aantal kleuters mochten aan hun visbokaal schilderen en de andere kleuters werkten ondertussen verder aan hun werkje met de ketting. De kleuters die dan nog overbleven mochten in de hoekjes van de klas spelen. Joepie! Na al dat spelen en werken was het al vlug tijd om naar het toilet te gaan, fruit te eten en naar de speelplaats te gaan. Joepie! Buiten spelen!

Na de speeltijd mochten we verder schilderen aan onze visbokaal, verder kleuren aan onze ketting of in de hoekjes spelen. Na een tijdje was het tijd om op te ruimen ... handen in de lucht en we zingen ons liedje! Was was de klas netjes opgeruimd! We hebben echt ons best gedaan!

Na het opruimen blikten we even terug op de voormiddag. Wat hebben we allemaal gedaan? Met wie hebben we allemaal gespeeld? Was het leuk? Waarom (niet)? En dan was het tijd voor ons afscheidsliedje. Ook dit is een nieuw liedje ... het gaat over de dieren van de boerderij die gaan slapen. En zo was het al tijd om de jassen aan te doen en de boekentassen klaar te maken. Daar zijn de mama's en de papa's al! Tot morgen allemaal!

13:45 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.