01-10-09

donderdag 1 oktober 2009

Deze ochtend keken we wat raar toen we in onze klas kwamen. Er zat een nieuw vriendje te wachten op ons ... Nee, geen echt vriendje maar een nieuwe klaspop, Obe! Obe wordt ook een klaspop net als Porcinette en Flonflon. Welkom in onze klas, Obe! Zoals elke ochtend hadden we ook vandaag weer het ochtendonthaal. We keken we er afwezig was, wie op school moest eten en we brachten de kalenders in orde. Voor de praatronde van start ging legde iedere kleuter zijn of haar spulletjes in het midden van de kring bij het juiste kaartje en toen ... toen kwam meester Pieter op onze deur kloppen want het was al tijd voor onze turnles! Het vertellen zou voor deze namiddag zijn! Hop ... een gaan turnen! Na de turnles was het al tijd voor de speeltijd.

Na de speeltijd mochten we een boekje vol tekeningen maken voor Amélie. Amélie heeft gisteren naar het ziekenhuis moeten gaan. Ze is geopereerd en nu moet ze nog een paar daagjes thuis blijven om te herstellen. Veel beterschap, Amélie en we missen je echt wel in ons klasje! We mochten ook nog wat verder werken aan onze visbokaal. Gisteren schilderden we het water en vandaag mochten we de vissen tekenen. Iedereen ontpopte zich als een echte kunstenaar!

Na de middag mochten we eindelijk vertellen over onze spulletjes! Amélie en Arthur vertelden over de boekjes die ze meegebracht hadden en Leon vertelde ons wat meer over zijn konijntjes. Hij vindt zijn konijntje echt wel lief en het is grijs! Hij toonde ons zelfs hoe groot het konijntje was, maar het moet wel nog veel groeien hoor! Na al dat vertellen was het tijd voor een stukje film. Leon had de videocassette van Nemo meegebracht en we mochten met z'n allen naar een stukje film kijken! En net toen het spannend werd, moesten we terug naar de klas om ons klaar te maken voor de speeltijd. Jammer!

Net voor we naar huis gingen mochten we nog spelen in de hoekjes van de klas en wat verder werken aan onze visbokaal! Wat hebben wij toch veel werk! En dan was het alweer tijd om naar huis te gaan. We zongen nog ons afscheidsliedje, staken Obe en Porcinette in bed en "au revoir"!

17:34 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.