05-10-09

maandag 5 oktober 2009

Rommel, rommel, rommel en nog eens rommel. Dat lag er in onze klas toen we deze ochtend binnen kwamen. En waar was Obe naartoe? Wat is er toch gebeurd? Dieven in onze klas? Kleuters die rommel gemaakt hebben? Wie zal het zeggen ... natuurlijk! Obe weet het want hij was wel in onze klas! Dus eerst op zoek naar Obe. Hij zat verstopt in het poppenhuis onder een tafeltje. Hij vertelde ons dat de kleurentovenaar langs gekomen is. Hij heeft heel wat gekleurde spulletjes achtergelaten in onze klas en heeft dan alle kleuren door elkaar getoverd. En toen werd Obe bang en heeft hij zich in het poppenhuis verstopt! Gelukkig kunnen wij Obe helpen om alle kleuren weer netjes bij elkaar te leggen: geel, rood, blauw, groen, zwart en wit. Zo, alles is terug netjes en dan kunnen we eindelijk beginnen met het ochtendonthaal. We begonnen het ochtendonthaal met ons onthaalliedje. Vandaag was juf Wendy niet alleen om gitaar te spelen want Zion had ook zijn speelgoedgitaar meegebracht! Leuk! En zoals elke maandag werden de taakjes opnieuw verdeeld. Daarna eens kijken wie er in onze klas aanwezig is, de kalenders in orde brengen, de daglijn overlopen, ... En dan was het tijd voor de praatronde! Dat wordt een lange praatronde, zoveel spulletjes in het midden van de kring! Amélie D. toonde ons haar gekleurde playmaïs. Daar zitten echt wel veel kleuren tussen! Maité had iets anders bij ... Matroesjka-popjes! Iedereen vond het wel leuk om daar naar te kijken en Maité was superfier om de popjes aan iedereen te tonen! Lotte toonde haar roze kriebeldiertje met gekke pootjes en ook Jennifer had heel wat gekleurde spulletjes bij. Alle spulletjes werden na afloop op onze zandtafel gelegd. Die is nu omgetoverd tot thema-tafel!

Vandaag had juf Wendy ook iets nieuws aan het bord gehangen. Er hangde nu een blaadje met daarop "kleuteractualiteit" en eronder hangde er een artikel van de nieuwe K3! Juf Wendy legde uit dat, als wij iets in de krant zien dat we leuk of belangrijk vinden, dat we dat dan mogen uitknippen (als dat mag van de mama en papa natuurlijk) en dat we het dan ophangen aan het bord en wat bespreken! Zo leren wij ook al eens in de krant kijken en de actualiteit te volgen.

Na al dat praten en luisteren was het al tijd voor de speeltijd. Joepie! Na de speeltijd was het tijd om te werken en te spelen in de hoekjes van de klas. Vandaag zijn we begonnen met het maken van een kaart voor oma en opa voor het grootoudersfeest. We kregen enkele druppeltjes ecoline van juf Wendy en die mochten we met een rietje helemaal uitblazen over het blad ... daar wordt je dronken van! Hihihi ...

Net voor de middag speelden we een kleurenmemorie en omdat het spel nog niet uitgespeeld was tegen de middag, deden we tijdens het middagonthaal verder. En wie won er het spel???? Natuurlijk wij, de kleuters! Wij hadden 15 punten en juf Wendy 0 punten! Joepie, joepie, joepie, wij zijn gewonnen!

In de namiddag werkten we nog wat verder aan de kaart voor opa en oma, speelden we veel in de hoekjes en luisterden we naar het verhaal van Louis de kamelion. Hij wou zo graag alle kleuren hebben ... En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Je ziet het ... we hebben echt een drukke dag achter de boeg! Tot morgen!

 

18:35 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.