06-10-09

dinsdag 6 oktober 2009

Toen we deze ochtend in onze klas aankwamen lag er gelukkig geen rommel in het midden van de kring. Obe vertelde ons dat er niemand langsgekomen was deze nacht. De kleurentovenaar was dus ook aan het slapen. Maar in onze klas was er deze nacht wel ruzie tussen Obe en Porsinette. Porsinette had gezegd tegen Obe dat hij nog geen kleuren kent. Eigenlijk is dat wel waar want wij hebben Obe gisteren geholpen op alle kleuren juist bij elkaar te leggen. Maar Porsinette zei ook dat de kleuren niet juist lagen. Maar toen we om meer uitleg vroegen begrepen we het ... we hadden gisteren alle blauwe spulletjes bij elkaar gelegd maar je hebt lichtblauw en donkerblauw. Het is allebei blauw maar toch wat verschillend. Zo was het hetzelfde met groen. We hebben Obe en Porsinette dan maar uitgelegd en getoond dat je lichte en donkere kleuren hebt! Gelukkig kennen wij de kleuren goed!

Na onze uitleg over lichte en donkere kleuren was het tijd om het onthaalliedje te zingen, de kalenders in orde te brengen, te kijken wie er in onze klas is en wie niet, ... En toen was het tijd voor de praatronde! Heel wat kleuters hadden artikels mee van K3. Joepie! Ons bord bij "kleuteractualiteit" vult! Maar natuurlijk is ook andere actualiteit steeds welkom! Vele kleuters hadden ook spulletjes meegebracht om gewoon eens te tonen aan de andere vriendjes. Mooi! En toen klopte meester Pieter op onze deur want het was al tijd voor de turnles! Joepie!

Na de speeltijd mochten er vriendjes nog wat verder werken aan de kaartjes voor oma en opa. De andere vriendjes mochten in de hoekjes van de klas spelen of met de kleurenmemorie. Ook Porsinetje mocht meespelen in de hoekjes ...

Net voor de middag spraken we nog wat Frans met Flonflon. Flonflon kwam ons wat vertellen over de familie van Fiston. Maar wie is Fiston nu weer? Oui, Fiston est un garçon! En zo bespraken we de hele familie met Flonflon! En toen meneer de directeur binnenkwam konden we hem begroeten in het Frans ... Bonjour!

Na de middag keken we eerst welke vriendjes er in de klas waren en welke vriendjes wat ziek waren en toen was het tijd voor het godsdienstmomentje. De gordijnen werden dicht gedaan, het licht werd uitgedaan en het kaarsje werd aangestoken. Deze week werken we rond kleuren maar ook op onze wereldbol heb je verschillende huidskleuren. Om die wat te leren kennen luisterden we naar het verhaal "Mijn papa is voor niemand bang, of toch!?". Daarin leerden we dat de mensen er verschillend uitzien van huidskleur maar dat ze daarom niet anders zijn dan wij ... Iedereen is verschillende maar toch zo gelijk!

Na het godsdienstmomentje mochten we nog even in de hoekjes spelen. Jammer genoeg was het poppenhuis en de winkel vandaag gesloten. Dit komt omdat we gisteren wat wild waren en daarom heeft juf Wendy ons wat gestraft ... donderdag mag het gelukkig weer open! We kijken er alweer naar uit. We mochten deze namiddag wel spelen met een spelletje van Zion. We moeten eerst een figuur kiezen en daarna blokjes (op vorm en kleur) vinden. Als we alle juiste blokjes gevonden hebben en die correct op de plank leggen bekomen we een mooie figuur.

Net voor we naar huis gingen leerden we nog een nieuw liedje ... "Weet je welke kleur?". Terwijl we het liedje zongen had juf Wendy een pot met kleurtjes erin en we mochten telkens een blokje eruit nemen en zeggen welke kleur het was. En toen was het alweer tijd om wat terug te blikken over de dag, afscheid te nemen van Flonflon, Obe en Porsinette en ons afscheidsliedje te zingen. Tot morgen allemaal!

 

17:37 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.