07-10-09

woensdag 7 oktober 2009

Oh nee! Toen we deze ochtend in onze klas aankwamen was het weeral rommel in de onthaalhoek. Zou de kleurentovenaar weer langsgekomen zijn? We vroegen het aan Obe maar hij had alleen maar geslapen. Hij had dus niemand gezien of gehoord. Gelukkig wist Porsinetje het ... zij had de kleurentovenaar gezien! De kleurentovenaar had vandaag heel wat spulletjes met de kleuren paars, roze, zilver, goud, bruin, grijs en oranje door elkaar getoverd. Gelukkig wisten wij van aanpakken en in geen tijd waren alle kleuren netjes gesorteerd! Dikke duim voor onszelf! Hihi ...

Na het sorteren van alle spulletjes was het tijd voor ons onthaalliedje, de kalenders, de daglijn, ... En dan natuurlijk ook de praatronde. Vandaag mocht Wout de praatronde openen. Hij vertelde over Febe. Daarna mocht Alejandro iets vertellen. Hij vertelde over de film en het boek van Cars en over zijn kippen die hij thuis heeft. Hij heeft ons ook beloofd dat, als hij ooit kuikentjes heeft, ze mee mogen komen naar de klas. Als laatste was Arthur aan de beurt. Ook hij heeft wat verteld over Cars.

Na de praatronde hadden we het nog kort over de familie van Fiston (Bonjour Flonflon). We keken wie er weer bij de familie hoorde ... en toen mochten we allemaal zelf een flonflon maken. We gingen met kleurpotloden en scharen aan de slag! Het resultaat zijn echte kleurrijke flonflons! Juf Wendy moet nu alleen nog alle Flonflons lamineren en klaar zijn onze stokpopjes!

We speelden natuurlijk ook in de hoekjes van de klas. Vandaag had juf Wendy spelletjes op alle tafels gezet. Iedereen mocht een plaatsje uitkiezen in de klas en we speelden naar hartelust onze spelletjes (o.a. memorie, kleuren-en-vormen-spel, noppers, ...).

En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan! Jammer, want de tijd gaat vliegensvlug voorbij! We staken Obe en Porsinette in bed en zongen ons afscheidsliedje! Tot morgen!

 

13:09 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.