08-10-09

donderdag 8 oktober 2009

Deze ochtend had Obe een vraag voor ons. Hij kent nu wel al de kleuren maar stel dat hij iets groen wil schilderen en hij heeft geen groen maar wel rood, blauw en geel. Wat dan? Kan je zelf ook kleuren maken? Natuurlijk Obe, wij weten wel hoe we dat kunnen doen! Luister maar eens ...

Hocus pocus met wat franje, rood en geel wordt oranje!
Hocus pocus met een zoen, blauw en geel wordt groen!
Hocus pocus met wat raars, blauw en rood wordt paars!

En dat probeerden we natuurlijk ook uit. Wat rode verf en wat gele verf samen mengen en ja hoor, we kregen oranje! Blauwe verf en gele verf samen werd groen en blauw en rood samen veranderde in paars. Wauw, wij kunnen toveren!

Na ons tovermomentje was het tijd voor de praatronde. Rani mocht vandaag de praatronde openen. Ze had gekleurde blokjes meegebracht naar de klas. Geel, rood, ... Ze vertelde dat de blokjes eigenlijk in bad lagen. Zij en mama spelen altijd samen met de blokjes en spuiten elkaar dan nat! Dolle pret in de badkamer bij Rani! Hihihi ... Jelien vertelde ons dan weer dat ze zaterdag mag gaan zwemmen. En dan nog wel in hetzelfde zwembad als waar Angy altijd gaat! Misschien komen ze elkaar wel tegen!? Daarna was het de beurt aan Arthur. Arthur vertelde ons dat hij verzot is op tractors. Hij ziet ze graag en hij heeft al eens in een echte tractor mogen zitten. Wat vond hij dat leuk. Als laatste was Zion aan de beurt. Hij vertelde over zijn Cars-spulletjes dat hij thuis heeft. Wat heeft hij er veel!

En toen kwam meester Pieter piepen ... het was immers tijd voor onze turnles. En ja, juf Wendy kwam eens kijken naar onze turnles en nam wat foto's terwijl we aan het turnen waren!

Na de speeltijd werden de laatste kaartjes voor de grootouders afgewerkt, werd de laatste hand gelegd aan Flonflon en mochten we spelen in de hoekjes van de klas. Arthur is al dagen bezig om een mooie figuur te maken met de parels en vandaag mochten we zijn kunstwerk bewonderen! Prachtig gedaan, Arthur!

Na de middag mochten we een nieuw spel spelen met juf Wendy. Het was een matrixspel van Martha de koe. Martha is een heel avontuurlijke koe en reist de hele wereld rond met haar luchtballonnen. Haar luchtballonnen hebben wel allemaal een verschillende vorm en kleur en wij moesten de juiste plaats voor de juiste luchtballon zoeken op het spelbord. Maar het lukte ons zeer goed!

En natuurlijk speelden we ook deze namiddag naar hartelust in de hoekjes van de klas. En nu was de poppenhoek en de winkel terug open! Joepie! En zo vloog de tijd voorbij tot het alweer tijd was om afscheid te nemen van elkaar en ons liedje te zingen. Tot morgen, allemaal!

 

20:05 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.