09-10-09

vrijdag 9 oktober 2009

Ook deze ochtend hadden we een praatronde. Elias mocht die vandaag openen. Hij had 2 plastieken plaatjes meegebracht en daarop was er een sticker geplakt. De ene sticker ging over de zoo en de andere over een huis. Hij was echt fier om dit aan de andere kleuters te tonen. Aaron vertelde dan weer iets over Cars. Ja, alle jongens in onze klas zijn gek van Cars. Vandaag konden er maar 2 kleuters iets vertellen tijdens de praatronde omdat de tijd van de time timer al op was. Ja, wat gaat de tijd toch vlug vooruit!

Na het ochtendonthaal mochten we in de hoekjes van de klas spelen. We speelden ook nog eens het matrix-spel van Martha de koe! Ook het kleuren-en-vormen-spel van Zion en de kleurenmemorie hebben nog altijd aantrek. Amélie en Arthur zijn dan al weer 3 dagen in de weer met het maken van patronen met parels! Ze zijn er allebei echt gek van. Bewonder maar eens hun prachtwerkjes op de foto's!

Na de speeltijd mocht groepje 2 naar de computerles. Deze week kregen ze geen stempels mee naar huis maar mochten ze genieten van een lekker snoepje van meester Frederik. Mmmm, zo zijn de computerlessen nog leuker! Hihihi ...

Net voor de middag hebben we dan nog wat gewerkt rond rijmwoordjes (eindrijm). Dit is belangrijk voor het 1ste leerjaar. Daarom moeten we heel wat oefenen hierop. Vandaag mochten we rijmen op de kleuren (o.a. rood, blauw, groen, geel, wit, ...). Bij sommige kleuren vindt je heel wat rijmwoordjes, andere zijn dan weer een stuk moeilijker!

In de namiddag was het tijd voor een godsdienstmomentje. Naar aanleiding van de heiligverklaring van pater Damiaan, nu zondag. Heeft juf Wendy het levenverhaal van pater Damiaan verteld. Tijdens het verhaal hoorden we verschillende namen van landen o.a. Hawaï, Molokaï, ... Telkens juf Wendy vertelde over een land zochten we dat op de wereldbol op en keken we hoever dat lag van België!

Na het godsdienstmomentje was het al tijd voor de speeltijd en na de speeltijd hebben we nog eens ons kleurenliedje van deze week herhaald. En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Vandaag zeggen we niet "tot morgen", maar "Prettig weekend en tot maandag!"

 

18:57 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.