12-10-09

maandag 12 oktober 2009

Vandaag begonnen we met een nieuw thema "Mijn allerliefste oma en opa". Wat hadden onze vriendjes weer heel wat foto's en spulletjes meegebracht om van onze klas een echte oma-en-opa-klas te maken! Leuk! Maar eerst was het natuurlijk tijd om te kijken wie er in onze klas was, de taken te herverdelen, de kalenders in orde te brengen, de daglijn te overlopen, het dagboek van Porsinette te lezen (ja, want Porsinette had het weekend bij Leon doorgebracht en we wilden echt wel haar avonturen weten), ... En dan was het tijd voor ... de praatronde!

Jana mocht vandaag de praatronde openen. Ze had een armband meegebracht, speciaal gemaakt voor de baby van juf Ann. Maar zal het wel een meisje worden? Dat wordt afwachten! Wij zijn alvast heel benieuwd! Daarna was het de beurt aan Gwenaëlle. Zij had heel wat tekeningen meegebracht. Er waren er bij om aan het raam te hangen, om aan juf Ann te geven, om aan juf Wendy te geven, ... Ze vertelde ons dat we wel niet zo graag tekent. Dan was het de beurt aan Jennifer. Jennifer had foto's van haar grootouders meegebracht en een artikel over de nieuwe K3. Ja, ons rubriekje "kleuteractualiteit" slaat wel goed aan! Jennifer vertelde kort wat over haar grootouders. Arthur had dan weer een verrassing mee in een zak. Rarara, wat zou dat zijn? Wat zijn we nieuwsgierig ... en het is ... een overal! Wat heeft dat met oma en opa te maken? Arthur legde ons al vlug uit dat hij opa Ieper vaak in de tuin helpt en dat hij daarom vaak deze overal draagt bij opa. Arthur had ook nog wat foto's mee van zijn grootouders. Ook deze foto's werden aan het bord gehangen! Margaux mocht de praatronde afsluiten. Zij had ook heel wat foto's van haar grootouders meegebracht. Er zaten zelfs een paar foto's bij waarop Margaux gek deed ...

Na de praatronde gebeurde er iets raars. Juf Joke kwam opeens onze klas binnen gelopen en riep heel luid "Brand!". Oeps, brand!? Gelukkig brande het niet echt maar was het wel een brandoefening. Nu weten we dat goed moeten luisteren naar de juf, in een rij gaan staan en dan rustig naar het grasveldje stappen.

Na de brandoefening was het al speeltijd en na de speeltijd werkten we verder aan ons cadeau voor de grootouders. En nee, we vertellen lekker niet wat het cadeautje wordt. Dat blijft nog een geheim en een verrassing! Natuurlijk speelden we ook in de hoekjes van de klas. Net voor de middag was het de beurt aan Flonflon. Hij vertelde ons heel wat over zichzelf en over zijn familie! En ja, we begrijpen Flonflon echt wel al goed hoor!

Na de middag was het tijd voor het middagonthaal en het godsdienstmomentje. Tijdens het godsdienstmomentje hadden we het nogmaals over pater Damiaan. Heel wat kleuters hadden gisteren immer op tv gezien of op de radio gehoord dat hij heiligverklaard is. Maar wat is dat dan en waar hebben ze dat dan gedaan?

Na het godsdienstmomentje werkten we nog verder aan ons cadeau voor oma en opa en speelden we nog veel in de hoekjes van de klas. Net voor we naar huis gingen vertelde juf Wendy nog een verhaaltje over een opa en zijn kleinzoon. We vonden het echt een mooi verhaal, en zo stil dat we waren! En dan was het alweer tijd om afscheid te nemen en te zeggen "Tot morgen, allemaal!"

 

18:48 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.