13-10-09

dinsdag 13 oktober 2009

Deze ochtend was Obe heel benieuwd naar onze opa's en oma's, maar wij waren ook heel benieuwd naar de opa en oma van Obe. Hij vertelde dat die in een ver land wonen, maar hoe dat land noemt wist hij niet meer. Na ons gesprekje met Obe was het tijd om te kijken wie er in onze klas was vandaag, de kalenders in orde te brengen, de daglijn te overlopen, ... En dan was het tijd voor de praatronde. Vandaag mocht Julie de praatronde openen. Julie had een prentje mee van een speciale strijkplank. Die had ze gevonden in een speelgoedboekje. Ze zal ze vragen aan de Sint, maar heeft de Sint wel zo'n speciale strijkplank? Daarna was het de beurt aan Leon. Leon vertelde ons wat meer over zijn 4 kippen en 1 haan. De haan is de papa en de 4 kippen zijn de mama's. Als het Pasen is (oei, dat is nog lang) dan zullen er misschien kuikentjes zijn!? Wie weet!? Margaux mocht de volgende op de praatstoel zitten. Ook zij vertelde ons wat meer over haar kuikentje Sara. Het is geen echt kuikentje meer maar tussen een kuikentje en een kip. Of wordt het een haan? Margaux wist het niet meer. Arthur had dan weer iets helemaal anders te vertellen. Hij had iets meegebracht uit de krant om bij ons rubriekje "kleuteractualiteit" te hangen. Hij had prentjes van pater Damiaan uitgeknipt en die hangen nu aan ons bord. Ook zijn zus Amélie had prenten en foto's van pater Damiaan meegebracht. Leuk!! Zo vult ons hoekje "kleuteractualiteit"!

Na de praatronde was het tijd om te gaan turnen met meester Pieter. We vonden het echt super leuk! En na de turnles was het tijd voor de speeltijd! Joepie!

Na de speeltijd werkten we verder aan ons cadeau voor de grootouders. Nee, ook vandaag verklappen we niet wat het zal worden! Hihihi ... zip toe en ons geheim blijft bij ons! We speelden ook in de verschillende hoekjes van ons klasje en juf Wendy had ook een opdrachtje mee. We moesten dezelfde figuren zoeken op een werkblaadje! We deden echt ons uiterste best! Dikke duim voor onszelf!

Net voor de middag was het tijd voor een taalmomentje. Nu we werken rond oma en opa horen we veel de letter "o". Maar wie weet er nog woorden die beginnen met de letter "o"? Olifant, open, opstaan, opa, Obe, Otis, ... Allemaal woorden of namen die beginnen met de "o". We zochten ook nog heel wat woorden met de letters "m" en "t".

Na de middag was het tijd voor het middagonthaal en het godsdienstmomentje. Tijdens het godsdienstmomentje hoorden we een verhaal over Jasper die een vaasje maakte voor zijn opa en zijn oma want ze zijn de allerliefste van de hele wereld! Ja, en ook onze opa en oma zijn de allerliefste van de hele wereld! Na het godsdienstmomentje mochten de laatste kleuters hun cadeau voor de grootouders afwerken en mochten we in de hoekjes spelen. Ook de poppenhoek en de winkel waren open. En ja, we hebben ons naar hartelust verkleed in oma en opa ... hihihi ... wat moest juf Wendy lachen met ons!

En net voor we naar huis mochten leerden we ons versje voor de oma's en de opa's. Nu kennen we het nog niet zo goed maar wacht maar af ... En dan was het alweer tijd om naar huis te gaan. Vandaag was het niet "tot morgen" maar "tot donderdag" want morgen is er immers geen school! Geniet van jullie vrije dag!

 

18:17 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.