15-10-09

donderdag 15 oktober 2009

Na een dagje vakantie waren we deze ochtend allemaal paraat in ons klasje! Iedereen was fris en monter behalve onze Obe ... die lag nog te snurken maar geen probleem. Wij hadden toch nog turnles dus Obe mocht wat langer slapen vandaag.

Maar voor het turnles was, hadden we eerst nog wat werk voor de boeg. We keken eerst wie er op school eet en wie niet, dan zongen we ons onthaalliedje, namen we de aanwezigheden op (juf Wendy slikt nu telkens de 1ste letter van onze naam in zo krijgen we nu namen als otte, ilan, mélie, ... en wij moeten dan de naam raden), deden we de kalenders in orde, ... En dan was het weer tijd voor onze praatronde. Vandaag mocht Maité de praatronde openen. Zij had haar Porsinetje van thuis meegebracht. Haar Porsinetje was ook nog aan het slapen in zijn wiegje. Schattig! Iedereen mocht eens aaien over haar hoofdje! Daarna was Arthur aan de beurt. Hij vertelde dat hij bijna mag gaan slapen naar zijn opa en oma. Wat kijkt hij er al naar uit! Als laatste was Jelien aan de beurt. Zij liet ons weten dat ze zaterdag gaat zwemmen. Ze kijkt er ook al naar uit want dan mag ze in het water spelen met haar mama! Joepie! En dan kwam meester Pieter al binnen in onze klas! Tijd voor onze turnles!

Na de turnles was het al speeltijd en na de speeltijd mochten we stap 2 doen voor ons werkje voor het grootoudersfeest! Het zal echt fantastisch worden maar we hebben er dan ook al heel veel aan gewerkt hoor! Natuurlijk waren er ook vriendjes die in de hoekjes van de klas speelden.

Net voor de middag was het tijd voor onze Flonflon. Vandaag hoorden we een nieuw verhaaltje "C'est la fête de Filou". Fiston, Camille en Filou zijn aan het spelen. Ze spelen mama, papa en kindje. Hoewel Filou helemaal geen kindje is maar wel een hond. Ze verzinnen dat Filou jarig is en doen allerlei gekke dingen met hem. Hoe zal dat aflopen? Spannend!

Na de middag was het weer tijd voor het onthaal en het godsdienstmomentje. Tijdens het godsdienstmomentje mochten een aantal kleuters vertellen wat ze zo leuk vinden aan of bij hun grootouders. Sommige vinden het heel leuk als oma of opa een verhaaltje voorleest of als ze samen op uitstap gaan. Kortom, iedereen vindt zijn of haar grootouders super tof! En daarom hebben we God "Dank je wel" gezegd!

Toen was het tijd om verder te werken aan ons cadeautje en om te spelen in de hoekjes van de klas. Vandaag waren er veel kleuters bezig met het maken van kunstwerkjes (met parels, met noppers, op papier, ...). We zijn echte kunstenaars!

Net voor we naar huis gingen herhaalden we nog even enkele begrippen (onder, op, naast, voor, achter, ...) aan de hand van een liedje. Porsinetje stapt rond onze stoel en waar blijft ze dan staan? Op de stoel? Onder de stoel? Naast de stoel? En zo vloog onze dag weer voorbij! Tot morgen allemaal! Au revoir!

 

18:09 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.