16-10-09

vrijdag 16 oktober 2009

Deze ochtend had Obe een belangrijke vraag voor ons. Wat zou dat kunnen zijn? Hij vroeg ons af waarom sommige kleuters hun oma en/of opa een gekke naam gaven (vb. opa Brutus, oma zee, opa roesbrugge, ...)? Hoe komen de kleuters daaraan? Alle vriendjes vertelden elkaar hoe ze hun oma en opa noemden en waarom ze die naam gekregen hadden. Zo vertelden Amélie en Arthur dat hun opa en oma een hond hebben die Brutus noemen en daarom zeggen ze oma Brutus en opa Brutus. Sita vertelde dat ze een oma en opa zee had omdat die bij de zee wonen. Ook Gwenaëlle heeft een oma zee omdat ze in Blankenberge woont! Obe vond het allemaal maar een beetje gek hoor!

Maar natuurlijk hadden we ook heel wat werk deze ochtend. Eerst eens kijken wie er op school eet, wie er in onze klas is, de kalenders in orde doen, ... En dan de praatronde! Joepie! Maar de tijd was bijna op dus ... vlug vlug! Sita mocht vandaag de praatronde openen. Zij vertelde ons van de wandeling naar het bos. Ze was samen met haar ouders en broer naar het bos geweest. Ook hun hondje mocht meegaan. In het bos was er een lange brug. Waarvoor zou dat geweest zijn? Sita heeft ook nog kastanjes gevonden. Dan was het vlug de beurt aan Leon. Hij had zijn mini-Porsinetje meegebracht. Hij vindt het zo lief en slaapt zelfs erbij! Hihihi ... en Arthur mocht de praatronde afsluiten met iets speciaals. Gisteren vertelde hij vol enthousiasme over zijn nieuwe voetbalschoenen met topjes aan en nu had hij ze meegebracht om ze aan iedereen te laten zien! Mooi!

Na de praatronde was het tijd om de laatste hand te leggen aan ons cadeau voor de grootouders. En nee, we kunnen nog altijd heel goed zwijgen! Het blijft een geheim! Natuurlijk waren er ook vriendjes die in de hoekjes van de klas speelden. Zion, Aaron en Wout legden zich vandaag toe op het maken van een kunstwerk met parels! Ze vonden het echt super. Arthur die vond het dan wel weer super leuk om een raceauto te maken met magneetjes. Jelien vond het bord superleuk vandaag! En zo was iedereen druk in de weer met spelen en/of werken.

Na de speeltijd was het computerles voor groepje 1. Joepie! Terwijl de helft van de klas naar de computerles was speelden wij in de klas een taalspelletje. Zoek een woordje dat rijmt op ... rood, geel, blauw, ... Zo herhaalden we nog eens de kleuren en vonden we ook verschillende rijmwoordjes (eindrijm). Al was dat voor sommige toch nog moeilijk!

Na de middag mochten we nog naar hartelust verder spelen en/of werken. En de meisjes van ons klasje hadden iets leuks bedacht. Zij wilden graag eens iets anders dan spelen in de hoekjes. En zo werden ze de nieuwe K3! Een applaus voor Maité, Angy en Marlies! En zo kregen we de rest van de namiddag alle K3-hits te horen! Echte zangeressen in onze klas hé! En zo was het alweer vlug tijd om afscheid te nemen van elkaar! Een prettig weekend allemaal en Marlies, zorg goed voor Porsinette! Tot maandag allemaal!

 

18:33 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.