19-10-09

maandag 19 oktober 2009

Toen we deze ochtend in onze klas binnen kwamen zagen we dat we bezoek hadden. Vrijdag had juf Wendy ons verteld dat meester Jelle naar onze klas zou komen. Vandaag en morgen komt hij eens kijken wat wij allemaal doen en wie wij allemaal zijn. En ja, nu was hij in onze klas! De meisjes sloten hem direct in hun hart! Ja, nu het eens een meester is! Hihihi ... Maar het is niet omdat er nu een meester in onze klas was dat we niets meer moesten doen. Nee! We zongen ons onthaalliedje uit volle borst, we pasten het takenbord aan, we keken wie er in onze klas was, we pasten de kalenders aan, ... en dan was het tijd voor de praatronde. Elias mocht vandaag de praatronde openen. Hij had een foto meegebracht. Maar wat stond erop? Elias vertelde ons dat hij in het weekend heeft mogen meerijden met een aardappelmachine. Hij mocht vooraan in de tractor van boer Paul zitten! Wat was hij blij en fier! Daarna was het de beurt aan Marlies. Zij had ons Porsinetje terug mee naar de klas maar ze had ook een mooie foto van pater Damiaan gevonden in het tijdschift Dopido. Mooi, de foto kreeg een mooie plaats in ons godsdiensthoekje! Arthur was dan weer super enthousiast over een tekening. We konden wel de tekening niet zien want ze was in een rolletje ... en wat zou erop staan ... de sint!! Arthur heeft dit weekend naar een feestje van Tijs geweest in Gent en daar had zijn mama de sint getekend en Arthur mocht hem inkleuren. De prent hangt nu in onze klas. Jelien had dan weer een sprookjesboek van "De Schone slaapster" meegebracht. Iedereen is super benieuwd naar het verhaal. Alejandro had een tekening mee om te laten zien aan iedereen. Maar juf Wendy had ook iets van Alejandro gevonden ... hij stond in de krant! Ja, toen zijn zusje geboren werd mocht hij, samen met zijn mama, papa en zus op de foto! Juf Wendy heeft dit gezien en nu hangt de foto aan ons bord! Als laatste was Sita aan de beurt. Zij vertelde ons over een meneer van een café en dat ze die meneer kennen ... Het was een raar verhaaltje maar we luisterden aandachtig!

Toen was het tijd om de avonturen van Porsinetje te lezen! Ja, zo te zien en te horen heeft Porsinetje de tijd van haar leven gehad bij Marlies! Amai, was dat een leuk weekend! En volgende week is het aan de beurt aan Jelien. Dan gaat zij Porsinetje eens verwennen.

Na al dat babbelen en luisteren was het al speeltijd! Joepie! Even een frisse neus halen buiten. Na de speeltijd mochten we aan de slag met bruine en groene verf. Wat zouden we maken? Rarara, ja, een boom. Maar geen gewone boom! Een stamboom! Vandaag maken we de boom en morgen maken we onze familieleden.

Net voor de middag oefenden we even de begrippen "evenveel", "1 meer", "1 minder", ... Deze begrippen moeten we goed kennen en kunnen gebruiken want in het 1ste leerjaar hebben we dat echt wel nodig. Dus, mama's en papa's, als jullie even tijd hebben mogen jullie steeds die begrippen even met ons inoefenen!

Na de middag hadden we eerst het middagonthaal en daarna mochten we verder werken aan onze stambomen. Het waren echt prachtexemplaren! We speelden natuurlijk ook in de hoekjes van onze klas en meester Jelle ... die ontfermde zich in de puzzelhoek! Er lagen wat nieuwe puzzels en we verdienden naar hartelust heel wat stempels!

Net voor we naar huis gingen vertelde meester Jelle ons een verhaaltje van Jip en Janneke. En toen opeens ... "klop klop klop" op onze deur! De Sint? Juf Ann? De directeur? NEE!! Een fotograaf van de krant het Wekelijks Nieuws! Hij wou een foto van ons nemen en dan mochten wij zeggen wat we later willen worden ... dierenarts, balletdanseres, boer, juf, ... Joepie, als alles goed verloopt, staan we vrijdag in de krant!! En ja, toen was het alweer tijd om afscheid te nemen, Obe en Porsinet in bed te stoppen en "tot morgen" te zeggen!

 

17:18 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.