20-10-09

dinsdag 20 oktober 2009

Deze ochtend ruilden juf Wendy en meester Jelle van stoel. Zo mocht meester Jelle het ochtendonthaal doen in onze klas. En ja, hij deed het wel goed hoor! Jammer, want het is de laatste dag dat hij kwam. Gelukkig komt hij na de vakantie nog eens terug naar onze klas! Het onthaalliedje zongen we met juf Wendy maar vanaf dan was het de beurt aan meester Jelle. We keken wie er in onze klas was, we zorgen ervoor dat de kalenders in orde waren, ... En dan was het tijd voor de praatronde. Wout had iets bij om aan de andere vriendjes te tonen. Hij had een hartje gemaakt met strijkparels! Sjiek gedaan, Wout! Jennifer was heel trots toen ze ons haar nieuwe slijper toonde! Nu zal ze nog mooier kunnen kleuren. Als laatste was Arthur aan de beurt. Hij vertelde ons heel wat over tractors. Ja, Arthur is er echt gek van! En toen, toen was het alweer tijd om te gaan turnen met meester Pieter!

Terwijl wij aan het turnen waren kreeg juf Wendy bezoek in de klas van een oma en een opa. De kleuters van juf Ellen hadden zich verkleed en ze kwamen zich eens tonen. Juf Wendy zei wel dat het nog een fitte oma en opa waren! Hihihi ...

Na de speeltijd mochten we onze stamboom afwerken. We hadden gisteren de boom geschilderd en nu mochten we onszelf, mama, papa en onze grootouders tekenen. Dan in de juiste rangorde leggen en klaar zijn wij! Dikke duim voor onszelf!

Net voor de middag hoorden we het 2de deel van het verhaal "La fête de Filou". We leerde ook enkele nieuwe Franse woordjes (o.a. fête, un gateau, un ballon, rouge, ...). Voor je het weet spreken we vlotter Frans dan onze mama's en papa's!

Na de middag was het eerst tijd voor het middagonthaal en dan het godsdienstmomentje. Vandaag vertelde juf Wendy het 1ste deel van het verhaal "De Ballonreis". Het gaat over een jongentje dat zijn opa supertof vindt. Ze doen zoveel samen en ze denken ook wel eens aan oma, die al gestorven is. Maar dan ligt opa opeens in het ziekenhuis. Spannend, hoe het verhaaltje eindigd!?

Na het godsdienstmomentje mochten er vriendjes verder werken aan hun stamboom en de andere vriendjes mochten in de hoekjes van de klas spelen. Meester Jelle die had zich genesteld in de puzzelhoek. Hij keek wie er stempels en/of stickers verdiende! Puzzelen was ineens heel aantrekkelijk met een meester erbij. Meester Jelle kreeg zelfs een liefdesverklaring van Jennifer en Angy. Verliefde kleuters! Hihihi ...

Net voor we naar huis gingen vertelde meester Jelle nog eens het verhaaltje van Jip en Janneke. Gisteren werden we de hele tijd gestoord door de fotograaf van de krant maar nu waren we een en al oor. En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Bedankt meester Jelle voor je hulp en leuke momenten en we kijken er al naar je stageperiode!

 

18:34 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.