22-10-09

donderdag 22 oktober 2009

Deze ochtend was er geen feest in onze klas ... 't ja, als er niemand jarig is! Dan maken wij er toch gewoon een leuke dag van hé!? Maar voor we leuke activiteiten kunnen doen moeten we natuurlijk eerst het ochtendonthaal doorlopen. We kijken wie er op school eet, zingen ons onthaallied, kijken wie er in de klas is, zorgen dat de kalenders in orde zijn, ... en dan is het weer tijd voor de praatronde. Wout mag vandaag de praatronde openen. Hij vertelde ons dat hij thuis de film van Cars heeft en dat Frank de slechterik van het spel is. Juf Wendy snapte er niets van maar de andere jongens van de klas waren onmiddellijk mee. Toen Wout uitverteld was mocht hij de volgende kiezen om te vertellen, een meisje. En het werd ... Jelien! Zij had vandaag een speciaal kaartje met een konijn erop meegebracht. En als je het kaartje draait dan beweegt het konijntje! Leuk! Leon was de volgende ... hij was nog altijd niet uitverteld over zijn reisje naar Center Parcs. Hij vertelde over het zwembad, het diepe en het ondiepe en de wilde glijbanen! Als laatste was Angy aan de beurt. Zij had een ketting meegebracht die te klein is voor haar. Maar geen probleem, de oplossing is dat ze hem nu als sierraad in haar haar gebruikt! Wat is onze Angy toch een creatieve meid! En ja hoor ... daar stak meester Pieter zijn hoofd al in onze klas. Tijd voor de turnles!!! Joepie!!!

Na de turnles was het al tijd voor de speeltijd. Na de speeltijd mochten we een tekening maken rond oma en opa. Juf Wendy schreef erbij wat we getekend hebben en waarom. Ondertussen mochten de andere vriendjes in de hoekjes van de klas spelen.

Net voor de middag herhaalden we nog even ons versje voor oma en opa. Sommige vriendjes kunnen het al goed uit hun hoofd maar anderen zullen nog veel moeten oefenen hoor!

Na de middag was het tijd voor het middagonthaal en daarna voor het godsdienstmomentje. Juf Wendy vertelde vandaag het 2de deel van het verhaal "De ballonreis". Hoe zou het verhaal nu aflopen? Zal opa sterven? En ja hoor, jammer genoeg was het een triestig einde. Opa is gestorven, het jongentje had veel verdriet maar hij maakte toch nog een mooie tekening voor zijn opa!

Na het godsdienstmomentje werkten we verder aan onze tekening en speelden we ook nog in de hoekjes. In de poppenhoek was het vandaag één en al oma en opa. Jelien verkleede zich in een echte oma en oma Julie die ging boodschappen doen bij winkelier Leon. Hihihi ... juf Wendy had zo haar binnenpretjes!

Net voor we naar huis gingen leerden we nog het liedje "Bij oma en opa". In het liedje wordt er gezongen over leuke activiteiten die wij bij oma en opa kunnen doen o.a. wandelen, in de bomen klimmen (maar wel heel voorzichtig), boekjes lezen, ... En toen was het tijd om naar huis te gaan. Tot morgen allemaal!

 

18:54 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.