24-10-09

vrijdag 23 oktober 2009

Vandaag was het de laatste dag dat we werkten rond oma en opa. En juf Wendy heeft al een beetje verklapt was het volgende week zal worden ... "Griezelen". Maar juf Wendy vertelde ook dat het lieve spookjes en heksjes zullen zijn waarvan we zullen leren. Zo hoeven we zeker niet bang te zijn! Maar natuurlijk is dat maar voor volgende week. Vandaag hebben we nog heel wat werk voor de boeg! Zo begonnen we ook vandaag weer met het ochtendonthaal. Wie eet er op school, wie is er in de klas aanwezig, de kalenders in orde brengen, ... en natuurlijk ook de praatronde! Rani mocht vandaag de praatronde openen. Dat wil zeggen dat zij mag beginnen. Ze had een tekening meegebracht. Die heeft ze niet zelf getekend maar wel haar nichtje. Die is wel al veel groter dan Rani, ze zit zelfs al in het 7de leerjaar (!!). En omdat de tijd bijna op was kon er nog 1 iemand vertellen dat Rani koos Arthur eruit. Hij vertelde dat hij morgen een match moet spelen. Hij weet nog niet wie er zal willen maar hij hoopt natuurlijk dat zijn ploeg zal winnen! Wij duimen alvast mee met jou, Arthur! En laat ons maandag zeker weten hoe het geweest is hé! Na de praatronde lagen er nog wat spulletjes in de kring. Zo had Alejandro deze griezelmaskers meegebracht voor ons volgende thema ... eventje uitproberen! Hihihi ...

Na de praatronde mochten we verder werken aan onze tekening van oma en opa en mochten we erover vertellen. Juf Wendy schreef ons verhaaltje dan op de tekening. Natuurlijk mochten we ook in de hoekjes van de klas spelen.

Na de speeltijd was het computerles voor groep 1. Oeps, de bus was een beetje te laat maar gelukkig zagen we opeens meester Frederick. Joepie! De computerles gaat gelukkig toch door! Ondertussen mochten de vriendjes die achterbleven in de klas wat spelletjes spelen met juf Wendy. We zochten rijmwoordjes, hakten woorden in stukken en plakten ze daarna weer aan elkaar, ...

Na de middag kregen we hulp in onze klas. Juf Greet kwam ons wat helpen met het inpakken van de cadeautjes voor de grootouders! Een dikke dank je wel juf Greet! Je bent een echte schat!

Natuurlijk moesten wij wel nog wat wekren hé! We hadden eerst ons ochtendonthaal. Daarna oefenden we nog wat verder op de begrippen "evenveel", "1 meer", "1 minder", ... Volgende week komt juf Nathalie eens kijken of we dat al goed kunnen. Oefenen maar! Dan was het al tijd voor de speeltijd en na de speeltijd ... Joepie! Dan mochten we eventje buiten spelen! Jammer genoeg konden we niet zo lang buiten spelen omdat het een kortere dag was ... Tot volgende week allemaal!

 

10:30 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

mooi mooi mooi Dag juf wendy en lieve kleutertjes!
Leuk eh zo'n blog!
Het is graag gedaan hoor dat ik eventjes kwam helpen! Zo kon ik eens kijken hoe goed julie al konden tellen!
Gelukkig heb ik niet in mijn broek gedaan bij julie griezelliedje!
Het was tof maar morgen ben ik er weer bij!
vele groetjes

Gepost door: cloet greet | 26-10-09

Hoi juf Wendy,

Je doet dat weer uitstekend!!! Geniet van de klas en de kleutertjes en tot binnenkort op de vergadering...

Veel groetjes,
Katrien

Gepost door: Katrien | 27-10-09

leuk Amai wat een leuke foto's allemaal!!!
leon super fier!!grts sofie

Gepost door: sofie | 29-10-09

De commentaren zijn gesloten.