26-10-09

maandag 26 oktober 2009

Joepie! Vandaag starten we met het nieuwe thema "Griezelen". Wat waren we in form deze ochtend ... We zagen het alweer helemaal zitten! Maar voor we konden vertellen over onze meegebrachte spulletjes moesten we natuurlijk eerst het ochtendonthaal doen. Eerst brachten we het takenbord in orde. Iedereen kreeg een nieuw taakje voor deze week. Daarna eens kijken wie er wat eet op school, wie er in onze klas aanwezig was, de kalenders in orde doen, ... en dan de praatronde! Wat hadden we veel spulletjes meegebracht!

Marlies mocht de praatronde openen. Zij had heel wat prenten meegebracht rond griezelen, heksen, ... De prenten kregen een mooi plaatsje aan ons bord! Daarna was het de beurt aan Leon. Hij had een pompoenhoed meegebracht! Zo leuk en grappig! Leon vertelde ook nog dat hij vorig weekend heeft mogen paardrijden. Daarom had hij ook een knuffelpaard meegebracht. Hij was er echt fier op! Jelien had ook heel wat spulletjes meegebracht rond ons nieuwe thema. Ze had een heksencape en een griezelig masker mee en dan ook nog een heksje aan een paraplu. En het heksje kan geluid maken! Aaron vertelde over zijn uitstapje naar Plopsaland en Amélie had ook heel wat prenten meegebracht! En Elias mocht de praatronde afsluiten met zijn mooie pompoen! Wat heb je dat goed gedaan, Elias!

Na de praatronde was het tijd voor een waarneming ... een waarneming van de vleermuis! Juf Wendy heeft thuis een echte vleermuis, hij is wel al dood maar omdat de vleermuis niet zo stevig meer is, kon ze hem niet meebrengen naar de klas. Jammer! Gelukkig had ze we iets anders meegebracht ... rarara ... een vleermuis uit stof! We leerden over het voedsel, de slaapplaats, hoe ze slapen (ondersteboven), wanneer ze slapen, hoe ze eruit zien, hoe ze met elkaar communiceren, ... Nu zijn we wel echte vleermuizenspecialisten!

En dan was het alweer tijd voor de speeltijd! Na de speeltijd kregen we bezoek van juf Ilse. Juf Ilse komt na de kerstvakantie stage lopen in onze klas en vandaag kwam ze zich even aan ons voorstellen en ze bleef ook wat in onze klas om wat mee te spelen! Leuk!

We maakten ook wat spookjes om onze klas te versieren voor het grootouderfeest. Met wat krantenpapier en een stukje wit laken kan je al heel wat doen! Griezelig! De andere vriendjes speelden naar hartelust in de hoekjes van onze klas, dansten wat in de kring of maakten een werkblaadje rond vleermuizen (rangschikken van groot naar klein).

Net voor de middag was het weer tijd om Flonflon zijn zegje te laten doen! We herhaalden nog even kort het verhaal en we beluisterden het liedje "C'est la fête de Filou". En we zongen uit volle borst mee ...

Na de middag was het eerst tijd voor het middagonthaal en daarna voor het godsdienstmomentje. Tijdens het godsdienstmomentje staken we vandaag niet 1 maar 3 kaarsjes aan. Gezellig! We hadden het over Allerheiligen en Allerzielen. Na het godsdienstmomentje was het tijd om nog wat spookjes te maken en te spelen in de hoekjes. In de poppenhoek hebben we ons verkleed in echte heksen! Lieve heksen wel te verstaan!

Net voor we naar huis gingen vertelde juf Wendy nog het verhaaltje van "Lotje en de heksenprinses". Lotje is een lief heksje dat allerlei avonturen beleefd en in dit verhaaltje ontmoette ze de circusheks, de bootheks en de ballonheks. En dan was het alweer tijd om Obe, Porsinette en Flonflon in bed te stoppen en ons liedje te zingen. Tot morgen, allemaal!

 

18:20 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.