27-10-09

dinsdag 27 oktober 2009

Vandaag is het de grote dag! Joepie! Joepie! Joepie! De oma's en opa's komen deze namiddag naar onze klas! Wat zijn we allemaal zo blij. Maar voor de oma's en opa's aankomen is er nog veel werk aan de winkel. Dan maar beginnen met het ochtendonthaal!?

Eerst kijken we wie er wat eet op school, wie er in onze klas aanwezig is, de kalenders in orde brengen, ... en natuurlijk niet te vergeten ... de praatronde! Jennifer had heel wat spulletjes meegebracht. Die mocht ze eventjes lenen van haar oma! Bedankt, lieve oma van Jennifer! Ze had een heksje meegebracht, een pompoentheelichtje, ... Leuk! Aaron vertelde wat over zijn oma. Ze had in het ziekenhuis gelegen omdat ze rugpijn had. Gelukkig is het nu al heel wat beter en mocht ze gisteren naar huis! Margaux mocht de praatronde afsluiten. Zij vertelde ons over de boswandeling die zij gemaakt had. Ze had zelfs een kastanje meegebracht!

Na het ochtendonthaal kwam meester Pieter ons al halen voor de turnles! En terwijl wij gingen turnen, mocht juf Wendy onze klas in orde zetten ...

Na de speeltijd mochten we nog wat spelen in de hoekjes van de klas, knutselen met de vrije knutseldoos of ons werkblaadje met de vleermuizen maken.

En dan was het eindelijk zover ... deze namiddag mogen we de grootouders verwelkomen in onze klas! Maar eerst hadden we nog wat tijd om te kijken wie er in ons klasje aanwezig was en nog vlug een toiletbezoek brengen. Juf Greet (onze fotograaf van dienst) mocht ons ook nog een verhaaltje van Lotje vertellen! Je hebt dat echt prachtig gedaan hoor, juf Greet! En daar kwamen onze oma's en opa's aan ...

Toen kwam meneer de directeur ons halen. We mochten allemaal naar buiten voor zijn speech. Na de speech mochten de kleuters en ouders met het kentekentje van het lieveheersbeestje mee naar de klas. De andere kleuters en grootouders mochten ondertussen een tasje koffie drinken en een stukje cake eten. Mmmm!

In de klas begonnen we de namiddag met ons onthaallied ... Dag, dag, dag! Welkom in de kring! Dag, dag, dag! Zit en zing ... Na ons lied mochten we onze oma's en opa's voorstellen aan de juf Wendy en dan was het tijd om onze favoriete grootouder in de kring te roepen want die grootouder mocht het memoriespel meespelen. En toen begonnen we te spelen ... spannend wie zou er winnen!? En ja hoor, wij deden zo ons best dat we gewonnen zijn! Joepie! Dan mochten we nog eens ons versje voor oma en opa opzeggen. En als afsluit mochten de oma's en opa's nog eens rondkijken in de klas. En natuurlijk niet te vergeten ... op de foto!!!

Toen werd er gewisseld. De grootouders en kleuters met de paddenstoel als kentekentje mochten nu naar de klas en de anderen mochten nu genieten van een tasje koffie en een gebakje! Ook nu begonnen we weer met een onthaalliedje, daarna voorstellen van de grootouders, kiezen van een grootouder om het memoriespel mee te spelen en dan het memoriespel spelen. Wie zal er nu winnen? Oei, na 1 spelletje was het gelijkstand! Dan maar een tweede spelletje. En ja hoor, ook nu wonnen we weer het memoriespel! Wat zijn we toch wel goed!! Na het spel zegden we nog ons versje op en dan nog een rondleiding in de klas. En niet te vergeten ... op de foto!!!

Net voor we naar huis gingen deden we nog een leuke activiteit buiten. De opa's en oma's van tegenwoordig zijn nog fit en zitten nog vol pit. Daarom dansten we samen de hoki poki! Daar gaan we dan ...

Als afsluit van onze leuke namiddag kregen de grootouders nog een cadeautje van ons. Het is een memobord met opa en oma erop (zelfgetekend). Dit memobord kunnen opa en oma gebruiken om alle belangrijke dingen op te noteren of om de boodschappen op te schrijven! Veel plezier ermee!

Wij willen ook nog een grote "dank je wel" zeggen aan juf Greet! Zij heeft vandaag fantastische foto's genomen en zonder haar konden wij nu niet genieten van deze prachtige herinneringen! Bedankt! Een dikke kus van ons allemaal! -x-

18:05 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.