28-10-09

woensdag 28 oktober 2009

Vandaag staat er een pompoen getekend op onze kalender. Dat wil zeggen dat we vandaag pompoensoep zullen klaarmaken! Mmmm, misschien maken we er wel heksensoep van!? Wie weet ... Maar voor we aan de pompoensoep konden beginnen hadden we natuurlijk eerst het ochtendonthaal. Als alles in orde werd gebracht, sloten we het ochtendonthaal af met de praatronde. Vandaag mocht Amélie Vermeersch de praatronde openen. Ze vertelde ons dat ze thuis een mooi maar klein konijntje heeft. Het heet Pluisje en ze is er dol op! Leon had iets helemaal anders te vertellen. Hij had in de krant gekeken voor onze kleuteractualiteit en bracht een artikel mee over apen en hun emoties. Ja, ook apen zijn gevoelig als er iemand uit hun groep gestorven is. Ze zijn dan ook verdrietig. Leon vindt alvast dat de mensen geen apen meer mogen doden. Rani sloot vandaag onze praatronde af met met heksjes. Er was één grappige heks bij want zij had rode lichtjes ogen en als je op haar arm duwt dan maakt ze een gek geluid!

Na de praatronde was het dan eindelijk zover ... we begonnen aan de pompoensoep. Voor we aan de pompoensoep begonnen gaf Sita ons eerst het recept want Sita had gisteren al met haar oma pompoensoep gemaakt! Zij heeft ons vandaag met raad en daad bijgestaan! Eerst onze handen wassen (hygiëne is een heel belangrijk punt!) en dan kregen we van juf Wendy elk een stukje pompoen. Dat mochten we in kleine stukjes snijden. Opgepast voor de vingers! Tussendoor wisselden we eens van vriendjes zodat er toch wel een paar vriendjes groentjes mochten snijden. Na de pompoen was het de beurt aan de wortelen om gesneden te worden. Ondertussen sneedt juf Wendy de prei en de uien in fijne stukjes. Eens alle groentjes gesneden waren begon het pas. We nestelden ons in de onthaalkring en juf Wendy begon de pot op het vuur te plaatsen. Ze deed er wat boter in en als die bruin was mochten de uitjes erbij. Zo'n rare geluidjes als je die uien in de boter deed ... Als de uitjes wat lichtbruin waren mocht er 2 liter water bij en dan al onze groentjes (veel pompoen, aardappelen, wortelen en prei). Nu kon ons soepje wat koken en wij konden gaan spelen want het was immers al speeltijd!

Na de speeltijd was onze soep bijna klaar. Juf Wendy deed er nog 4 blokjes kippenboullion bij, wat laten rusten en dan mixen!!! Oren dicht en daar gaan we dan! En als laatste deed juf Wendy er nog een doosje room bij. Nu hebben we echte pompoenroomsoep gemaakt! Mmmm, zou ze lekker zijn? Net toen de soep klaar was kregen we al bezoek in onze klas. Juf Gina (de turnjuf van het 1ste kleuter) kwam eens kijken wat wij aan het uitsteken waren. Het rook al heel lekker in de gang en ze volgde de geur. Het 1ste tasje soep ging dus naar juf Gina. Daarna gingen we met z'n alle naar de refter waar we allemaal wat pompoensoep dronken. Mmmm, dat was lekker! En zeker omdat we die soep zelf gemaakt hebben!! Alle juffen kregen een tasje van onze soep, zelfs meneer de directeur vond de soep lekker! Een dikke duim voor onszelf! Hihihihi ...

En dan was het al bijna middag. Tijd om onze jas aan de trekken, onze boekentas te nemen en te zeggen "tot morgen, allemaal"!

17:04 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.