29-10-09

donderdag 29 oktober 2009

Zoals elke ochtend, begonnen we ook vandaag weer met het ochtendonthaal. Het belangrijkste was daarbij natuurlijk de praatronde! Jana mocht vandaag de praatronde openen. Ze vertelde dat ze pannenkoeken gegeten heeft bij haar oma. Jana vindt pannenkoeken reuzelekker en ze doet er ook nog een beetje witte suiker op. Mmmm, we kregen allemaal honger! Ook Elias vertelde dat zijn oma eens pannenkoeken gebakken heeft. Hij heeft niet mogen helpen maar hij mocht ze wel opeten. Hij heeft er wel 5 gegeten met bruine suiker! Rani had dan weer iets helemaal anders te vertellen. Zij had vandaag haar nieuwe turnschoenen aangetrokken! Echt mooi hoor! En Rani had ook spookjes in een kring meegebracht met in het midden een theelichtje. Dat mogen we gebruiken tijdens het godsdienstmomentje.

Na de praatronde was het tijd om te gaan turnen met meester Pieter. Eerst mochten we buiten wat onze spieren opwarmen om dan verder te turnen in de container. Pffff, daar kregen we toch wel warm van!

Na de speeltijd was het tijd om wat te werken en te spelen. Sommige vriendjes mochten werken aan het werkblaadje van de vleermuizen (rangschikken van groot naar klein), sommige mochten een griezeltekening maken en anderen speelden dan weer in de hoekjes van de klas. Juf Wendy had ook nog een verrassing mee voor ons. Juf Ellen had thuis 2 dode vleermuizen. We mochten die vleermuizen even lenen en van dichtbij bekijken! Sommigen vriendjes vonden dit toch maar griezelig, anderen zijn dan weer gek van vleermuizen. Hé, Leon! We mochten ook nog onze griezeltekening voorstellen aan elkaar ... echte griezelige tekeningen zaten erbij. We zagen heksen op bezems, vleermuizen rondfladeren, ...

Net voor de middag was het weer tijd voor Flonflon. Flonflon had weer heel wat Franse woordjes te vertellen. Zo leerden we ons vandaag voorstellen in het Frans ... "Bonjour, je suis ...".

In de namiddag mochten we wat verder werken aan onze griezeltekening of spelen in de hoekjes van de klas. Ook het poppenhuis en de winkel waren open in de namiddag. En tegen het einde van de speelperiode was de winkel zo goed als uitverkocht. Leon deed zijn best om te kopen en Amélie D. deed haar best om te verkopen!

Net voor we naar huis gingen leerden we nog een heksenlied. Echt griezelig hoor! En dan was het alweer tijd om afscheid te nemen, ons liedje te zingen en iedereen in bed te stoppen! Tot morgen, allemaal!

 

18:03 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.