01-11-09

vrijdag 30 oktober 2009

Joepie! Op onze jaarkalender zagen we dat het morgen al vakantie is! Joepie! Maar voor we de vakantie kunnen starten moeten we natuurlijk nog eerst veel spelen, leuke dingen beleven, ... En zoals altijd start onze dat met het ochtendonthaal. Voor de praatronde had Maité iets meegebracht. Maité had thuis heel wat kranten en boekjes doorbladerd en was eigenlijk tot het besluit gekomen dat de sint bijna langs zal komen. Ze had heel wat prenten en foto's van de sint meegebracht. Jammer genoeg konden we die nog niet uithangen want het is nu nog geen tijd voor de sint. Maité, hou je blaadjes zeker bij want we zullen ze zeker kunnen gebruiken! En nog vlug iemand anders want de tijd is al bijna op! Leon had zijn "huisdiertje" meegebracht ... rarara ... zijn knuffelhondje! En Leon is ook heel druk in de weer geweest om kleuteractualiteit te zoeken want hij had een artikeltje meegebracht over de kokoskrab. Hij vertelde dat de kokoskrab kan klimmen in de bomen, zo een kokosnoot te pakken krijgt, de kokosnoot opent met zijn scharen en zo aan eten kan komen. Goed gedaan, Leon!

Na het ochtendonthaal was het tijd om te spelen in de hoekjes van de klas! We speelden in de bouwhoek (daar maakten heel wat vriendjes een lange file op de autobaan), in de computerhoek, de puzzelhoek, ...

Na de speeltijd mochten de vriendjes van groep 1 naar de computerles van meester Frederik. De andere vriendjes speelden ondertussen in de hoekjes van de klas. En juf Wendy had vandaag echt wel een leuk momentje hoor ... toen de vriendjes in de hoekjes werden verdeeld kozen Alejandro, Jana, Marlies en Julie ervoor om in de bouwhoek te spelen. Na een tijdje merkte juf Wendy op dat deze vriendjes niet aan het spelen waren maar wel de juf aan het nadoen. Zo hoorde ze Alejandro zeggen "Nee, Marlies, ik had gezegd 2 meer dan aan de andere kant. Ik had gevraagd om 6 auto's aan de ene kant te leggen. Dat is goed. Maar aan de andere kant liggen er 2 minder en ik had er 2 meer gevraagd! Dus moet je er nog bijleggen tot je er 8 hebt!" Euh, dat klonk juf Wendy wel heel bekend in de oren ... hihihi ... leuk om te zien dat de kleuters onderling de begrippen inoefenen.

Net voor de middag speelden we nog een taalspelletje in de klas. Juf Wendy hakte woordjes in stukken (vb. b-o-s) en dan moesten wij goed nadenken en zeggen welk woordje juf Wendy in stukjes had gehakt. En de winnaar van het spelletje was ... Marlies!!! Dikke duim!!!

In de namiddag was het eerst tijd voor het middagonthaal. Daarna kwam juf Greet een bezoekje brengen in onze klas. Vandaag was het immers de laatste dag dat juf Greet stage kwam lopen in onze school. We wilden haar nog eventjes bedanken voor de hulp die we kregen van haar en voor haar diensten als fotograaf! Hihihi ... Juf Wendy had een klein cadeautje gemaakt voor haar! Dank je wel, juf Greet! En omdat het de nationale knuffeldag was, hoorde er ook een knuffel bij het afscheid!

Dan was het alweer tijd voor de speeltijd en na de speeltijd zongen we nog eens ons liedje van het pukkel neuzen heksenfeest. En de kleuters mochten een optreden geven voor elkaar. En we deden het zoals de echte artiesten ... een buiging, een applaus, het liedje zingen, een buiging en nog een daverend applaus! Echte zangers en zangeressen in onze klas hoor!

Daarna was het tijd om alle spulletjes rond griezelen uit te delen om terug mee te nemen naar huis! Zoveel spulletjes dat er in onze klas lagen! En zo was het alweer tijd om afscheid te nemen. Nu was het niet "tot maandag" maar "tot na de vakantie"!

 

09:20 Gepost door juf Wendy in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.